Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Waarschijnlijk bekijkt u deze website vanaf uw computer, mobiele telefoon, tablet, laptop of een ander elektronisch apparaat. Wij hoeven u niet uit te leggen hoe belangrijk elektriciteit is. De prijs die u voor elektriciteit betaalt is altijd afhankelijk van de productieprijs, een inkoopprijs die u niet kunt beïnvloeden. Wat u wel kunt doen is uw eigen elektriciteit opwekken.
Het opwekken van energie met zonnepanelen kent vele voordelen. Met behulp van slechts een aantal panelen kunt u (deels) in uw energiebehoefte voorzien. Daarnaast heeft het omzetten van zonlicht in elektriciteit door middel van zonnepanelen nog een aantal andere belangrijke voordelen:

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen zijn zeer milieuvriendelijk, zonnepanelen zetten zonlicht namelijk om in elektriciteit zonder CO2 uit te stoten.

 • Met onze zonnepanelen kunt u de door u opgewekte energie direct gebruiken, waardoor u bespaart op uw eindafrekening.
 • Afhankelijk van het aantal panelen en uw verbruik kunt u jaarlijks tientallen tot honderden euro’s besparen.
 • Door onze zonnepanelen bent u minder afhankelijk van de stijgende energietarieven van uw energieleverancier.

De prijs van elektriciteit stijgt in Nederland gemiddeld 5% per jaar. Bescherm uzelf voor de alsmaar stijgende kosten door te investeren in zonnestroom. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt u zelf producent. De investering is meestal al met 8 tot 10 jaar terug verdient maar produceert minimaal de komende 25 jaar uw energie.

Levert u terug? Dan vergoed uw energieleverancier hetgeen wat u bij gebruik zou moeten betalen.
En u bespaart nog meer! De komende jaren zal de elektriciteitsprijs alleen maar verder stijgen. Hoe hoger de prijs voor elektriciteit in de toekomst, hoe meer u zult besparen.

Zonnepanelen zijn echter zo sterk in prijs gedaald, dat ook zonder subsidie het meer als de moeite waard is om deze aan te schaffen.
De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n systeem gaat tenminste 30-40 jaar mee. Deel je de kosten voor aanschaf en onderhoud door de opbrengst in kilowatturen, dan is elektriciteit uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment 2 keer goedkoper dan elektriciteit van het energiebedrijf. Daarnaast gaat binnenkort de prijs voor elektriciteit weer omhoog.

Waarom Van Beek Elektro Gouda?

 • Ervaren
 • Zeer scherpe prijzen voor een hoge kwaliteit
 • Vakkundig advies en montage
 • Hoge kwaliteit materialen voorzien van Europese keurmerken en garanties (er zijn veel panelen in de omloop die niet voldoen aan de juiste keurmerken, rendementen en garanties)
 • Een tevreden klant staat bij ons hoog in het vaandel!
 • 5 jaar garantie om de omvormer van marktleider SMA
 • 10 jaar garantie op de zonnepanelen
 • 25 jaar vermogensgarantie van 80% op de zonnepanelen

Van Beek Elektro Gouda geeft advies, levert en installeert complete zonnestroom systemen op maat voor particulieren en bedrijven.

Subsidie

Via de Subsidieregeling Zonnepanelen (SDE) wordt de productie van duurzame energie gestimuleerd. Ook in 2013 is een bedrag van maximaal € 650,00 aan subsidie te verkrijgen. Het subsidiebedrag voor een zonne-installatie met een vermogen groter dan 3,5 kilowattpiek is als volgt berekend: de uitkomst van 15% van de daadwerkelijk gemaakte kosten wordt vermenigvuldigd met 3,5 en gedeeld door het vermogen in kilowattpiek. Onder de daadwerkelijk gemaakte (aanschaf)kosten vallen de kosten voor het materiaal, zoals de aanschaf van panelen en ondersteunende apparatuur. Voor arbeids- en verbouwingskosten wordt geen subsidie verstrekt. Om in aanmerking te komen voor de regeling, moet de installatie minimaal 0,601 kilowattpiek zijn.

Particulieren kunnen de subsidie tot 28 december 2013 aanvragen met hun DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met een digitale versie van een getekende aankoopovereenkomst meteen installateur. Wilt u meer weten over de aanschaf van zonnepanelen, de energiebesparing die u hiermee kunt bereiken of de mogelijkheid tot installatie op uw eigen woonhuis of bedrijfspand? Neem dan contact op met Van Beek Elektro Gouda.